A murit fundașul de fier al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi

Fundașul de fier al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi a murit astăzi, după o grea suferință.

„Originar din Braila, Nae Tilihoi a fost descoperit de Corneliu Andrei Stroe la un trial in Bucuresti si dus la Universitatea Craiova

A debutat in Divizia A sub culorile celebre “alb-albastre” in 1976, intr-un meci al oltenilor cu Poli Timisoara. La Universitatea s-a consacrat, a fost titular in “Craiova Maxima”, echipa cu care a cucerit doua titluri, patru Cupe ale Romaniei si a ajuns in semifinala Cupei UEFA ’83.

Tilioi s-a integrat intr-o linie de patru aparatori fiind un fotbalist complet, cu tehnica in regim de viteza, viteza, deposedare si detenta. Negrila, Tilihoi, Ungureanu si Stefanescu a ramas cu siguranta cea mai longeviva aparare din fotbalul romanesc, dainuind nu mai putin de opt editii de campionat. Mai bine de un deceniu a facut pereche cu Costica Stefanescu, in centrul liniei de fund.

In divizia A a evoluat in 294 de partide, marcand de 7 ori. Are 36 de aparitii in cupele europene si 11 in tricoul nationalei. La echipa nationala a Romaniei a debutat in martie 1979. Si-a inchieat cariera de fotbalist la echipa Metalul Bocsa pentru care a evoluat un sezon, in periaoda anilor 1987-1988.

Ca antrenor a fost la Metalul Bocsa, Jiul IEELIF Craiova, a promovat-o din judet in Divizia B, Electroputere, Universitatea, Chimia Ramnicu Valcea, Callatis Mangalia si FC Drobeta Turnu Severin.

In sezonul competitional 1996-1997 a castigat titlul de campioana cu echipa de tineret a Universitatii Craiova, fiind atunci si secundul lui Emerich Jenei la seniori. In ultimii ani de antrenoriat, Tilihoi a condus, in 2003, echipa Senaco Novaci  din divizia “C” iar in 2004 pleaca in Siria unde isi incheie activitatea de antrenor.

In momentul actual Nicolae Tilihoi ocupa functia de director sportiv pentru echipa de seniori in cadrul CS U Craiova. Din 2003 este cetatean de onoare al Craiovei.”, potrivit infobraila.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com