A fost sărbătorit Hramul Paraclisului „Sfântul Ierarh Nicolae” din cadrul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu

De praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit Sfânta Liturghie la Altarul Paraclisului „Sfântul Nicolae” din incinta acestei unităţi şcolare. Momentele liturgice au fost urmate de un program muzical-artistic special, susţinut de elevii Liceului Teologic.

Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a sărbătorit hramul Paraclisului „Sfântul Ierarh Nicolae”. Bucuria duhovnicească a evenimentului a fost sporită de prezenţa IPS Părinte Mitropolit Irineu, care a săvârşit aici Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de părinţii profesori. După Sfânta Liturghie, soborul de preoţi şi diaconi în frunte cu IPS Părinte Irineu a săvârșit slujba de binecuvântare a cabinetului medical, amenajat aici prin grija corpului profesoral şi au participat la un apreciat program muzical-artistic pregătit de elevii şi cadrele didactice în cinstea Sfântului Nicolae.

„Sfântul Ierarh ne cuprinde pe toţi în dragostea sa”

În cuvântul adresat elevilor, profesorilor şi celorlalţi invitaţi prezenţi la eveniment, Mitropolitul Olteniei a subliniat faptul că praznicul Sfântului Ierarh Nicolae nu are un caracter comemorativ, deoarece noi simţim permanent, în rugăciune, prezenţa şi ajutorul  Sfântului Ierarh. „Sărbătoarea acestei bisericuţe din curtea Liceului Teologic are o importanţă deosebită pentru noi, deoarece Sfântul Nicolae este ocrotitorul sfântului locaş şi al acestei instituţii şcolare, alături de Sfântul Nicodim de la Tismana. De asemenea, sărbătoarea aceasta este importantă şi pentru faptul că Sfântul Nicolae este mereu prezent atunci când îi cerem ajutorul, când îi cerem sprijin şi putere să trecem peste greutăţile şi necazurile acestei vieţi. Căci faptele sale bune nu s-au oprit odată cu încheierea vieţii pământeşti, el a trecut din acel timp într-un timp metafizic, un timp duhovnicesc care îl face contemporan cu noi. Cum vedem, sărbătoarea aceasta nu este una comemorativă, nu cinstim un om sau un fapt istoric, deoarece noi simţim prezenţa sa reală în rugăciune, chiar dacă ochii noştri duhovniceşti nu s-au deschis pe deplin spre a-l putea vedea faţă către faţă, aşa cum îl vom vedea în bucuria vieţii celei veşnice. Prin urmare, astăzi este un moment prielnic să cerem pentru toţi elevii, profesorii şi colaboratorii acestei şcoli ajutorul şi binecuvântarea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, adolescenţilor, a celor maturi şi a celor în vârstă. Pentru că Sfântul Ierarh ne cuprinde pe toţi în dragostea sa şi toţi avem nevoie de ajutorul şi mijlocirea sa înaintea Tronului ceresc. El, care este chipul blândeţii, model de sfinţenie, îndreptător al credinţei, milostiv, făcător de minuni şi grabnic sprijinitor al celor aflaţi în necazuri şi nevoi”, a subliniat IPS Irineu.

La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi în sala de festivităţi a Liceului Teologic, unde au participat la un apreciat program muzical-artistic ce a avut ca element central figura luminoasă, aducătoare de daruri şi bucurii, a Sfântului Ierarh Nicolae, cel care deschide în fiecare an salba sfintelor sărbători de iarnă. Şi-au dat concursul: Corul Liceului Teologic, condus de părintele prof. arhid. Nicuşor Lăzărică, Trupa de teatru „Nicologos”, condusă de prof. Mirela Popescu şi Corul gimnazial condus de prof. Angelica Mirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com