A crescut numărul gorjenilor care ajung după gratii

Numărul gorjenilor care ajung dupăgratii este în creştere. În primele 8 luni 2018, s-a urmărit în mod deosebit creşterea nivelului calitativ al cercetării penale, precum şi soluţionarea cu operativitate a sesizărilor penale.

Astfel, conform dispoziţiilor Codului de Procedură Penală şi atribuţiilor ce le revin prin lege, poliţiştii, sub directa coordonare a procurorilor, au efectuat acte premergătoare şi/sau, după caz, activităţi de urmărire penală într-un număr de 10.634 dosare penale cu A.C., din care 5.211 au fost înregistrate de la începutul anului 2018.

Având în vedere datele statistice şi ţinând cont de dinamica de personal înregistrată la nivelul unităţii, se poate concluziona faptul că poliţiştii s-au implicat în activitatea de soluţionare a acestor cauze penale, fiind înaintate unităţilor de parchet, un număr de 5.385 dosare din cele aflate în evidenţă, cu 174 mai multe decât numărul celor înregistrate de la începutul acestui an.

În contextul diminuării infracţionalităţii sesizate cu 13,53 %, se observă o scădere a numărului de persoane cercetate în cadrul dosarelor penale cu urmărirea penală începută, aflate în lucru. Astfel, în perioada analizată, au fost cercetate 1.443 persoane (1.962 persoane cercetate în primele 8 luni 2017), iar faţă de un număr de 228 persoane au fost dispuse măsuri preventive de reţinere sau arestare sau control judiciar (177 măsuri preventive dispuse în primele 8 luni 2017), ceea ce denotă o creştere a gradului de fermitate al poliţiştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com