Ce a făcut Biserica pentru săraci şi pentru bolnavi în ultimii 17 ani?

Asociația Vasiliada, organizație nonguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, împlinește 17 ani de activitate social-filantropică în Sud-Vestul României.

În cei 17 ani de activitate socială, Asociația Vasiliada a devenit una dintre cele mai reprezentative organizații caritabile din Oltenia, asigurând servicii sociale pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, precum:

–           copii aflați în situații de risc;

–           tineri cu dizabilități;

–           persoane vârstnice sau fără adăpost;

–           persoane de etnie romă sau aflate în căutarea unui loc de muncă.

În activitatea sa, Vasiliada acționează în doua direcții principale, vizând atât sprijinirea directă a persoanelor aflate în dificultate, prin servicii sociale, cât și cultivarea responsabilității sociale, prin inițierea de campanii și parteneriate cu diferite instituții sociale.

În acest sens,  Asociația Vasiliada a inițiat numeroase parteneriate cu instituții publice si private pentru a dezvolta proiecte și campanii, la care s-au alăturat și numeroase persoane publice, precum: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Tudor Gheorghe, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Mihăilescu, Ducu Bertzi, Ovidiu Cuncea, Natașa Raab, Angel Rababoc, Diana Țugui.

Recunoaștere la nivel național

Datorită implicării în viața socială a comunităților și a oamenilor aflați în dificultate din Oltenia, cu profesionalism și dragoste față de semeni, Asociația Vasiliada a fost desemnată la începutul anului 2016 drept „Instituția Anului în domeniul Asistenței Sociale din Romania”, premiu oferit în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.

Recunoașterea publică la nivel național a Asociației Vasiliada a avut loc și în cadrul Galei „Oameni pentru Oameni”, când a primit premiul pentru „Cea mai bună campanie de strângere de fonduri”, datorită transparenței și eficienței cu care a gestionat donațiile în cadrul Campaniei „Gesturile mici fac oamenii mari”.

”În cei 17 ani de activitate, Asociația Vasiliada și-a întărit capacitatea de a fi sprijin pentru semenii aflați în dificultate, prin numeroase proiecte si campanii sociale. Vasiliada nu este doar o instituție caritabila, ci este o adevarată lucrare comunitară, o misiune asumată în egală măsură de angajați, voluntari, parteneri si donatori. Vasiliada este expresia responsabilității binelui și a dragostei față de om.”, a declarat Pr. Adrian Stănulică – Președintele Asociației Vasiliada.

Asociația Vasiliada oferă servicii sociale și educative copiilor aflați în dificultate, în cadrul centrelor de zi din Filiași, Lipovu și Tîrgu Jiu; asigură suport persoanelor cu dizabilități în cadrul Centrului ”Sf. Ecaterina” din Craiova și sprijin în regim rezidențial persoanelor fără adăpost, în cadrul singurului centru specializat din regiunea Olteniei.

De curând, Asociația Vasiliada a lansat un nou proiect social prin care va sprijini peste 600 de elevi din grupuri defavorizate, majoritatea din mediul rural, prin activități de educatie suplimentară și de dezvoltarea a abilităților de viață independentă.

Doar în ultimul an, activitatea Asociației Vasiliada poate fi rezumată în cifre astfel:

–           2985 de persoane ajutate în mod direct,

–           10 așezăminte și proiecte sociale,

–           35 de specialiști angajați

–           68 de  voluntari;

–           40 de parteneriate comunitare.

La împlinirea celor 17 ani de activitate, Asociația Vasiliada dorește să mulțumească tuturor partenerilor și finanțatorilor alături de care a dezvoltat proiecte sociale de succes, precum și tuturor donatorilor sau voluntarilor care au văzut în Vasiliada locul unde pot să înfăptuiască Binele ca expresie a iubirii aproapelui.

Detalii despre activitatea Asociatiei Vasiliada pot fi gasite si pe:

www.AsociatiaVasiliada.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com