81 de ani de când Brâncuși ne-a pus pe harta lumii  

La 27 octombrie 2019 se împlinesc 81 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România şi Institutul Cultural Român organizează, la Târgu Jiu, în data de 26 – 27 octombrie 2019, o serie de manifestări cultural-artistice în semn de omagiu adus lui Constantin Brâncuşi a cărui operă a marcat creaţia artistică a secolului XX.

Programul manifestărilor va începe joi, 24 octombrie, ora 11.00, la Galeria Municipală de Artă cu prezentarea interactivă a studiului „Conceptul unitar al Ansamblului sculptural ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu” susţinut de Doru Strîmbulescu managerul Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, urmat în data de 25 octombrie de o masă rotundă cu tema „Istoricul Ansamblului sculptural de la Târgu Jiu”, moderată de Adina Andriţoiu, consilier în cadrul Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”. Sâmbătă, 26 octombrie 2019, începând cu ora 12.00 se va desfăşura pelerinajul pe Calea Eroilor, devenit deja tradiţional, o transpunere în actualitate a momentului inaugural din 27 octombrie 1938.

Programul va continua, duminică 27 octombrie, începând cu ora 12.00, la Galeria Municipală de Artă, cu expoziţia Filialei Târgu Jiu a UAP din România, urmată la 12.30 de lansarea cărţii „Depozitul de bătrâni” a cunoscutului scriitor Florin Toma, ca după aceea, la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” să fie vernisate expoziţiile: „Între Sacru şi Profan”, autor Marius Barb Barbone, „Geomorfism”, autor Emilia Persu şi expoziţia Premianţilor Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Manifestările închinate inaugurării Ansamblului brâncuşian vor culmina în după amiaza zilei de 27 octombrie 2019, odată cu Gala Premiilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi decernarea Premiului Naţional Brâncuşi pentru anul 2018, eveniment ce se va desfăşura de la 16.00 în Sala de spectacole a Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, într-o transmisiune în direct realizată de TVR. Intrarea în sală se va face începând cu ora 15.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com