79 de ani de la inaugurarea Ansamblului monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu. Ar trebui să fie sărbătoare naţională!

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu organizează în zilele de 26 și 27 octombrie 2017 manifestarea ANSAMBLUL MONUMENTAL „CALEA EROILOR” – SENS ȘI DEVENIRE, la aniversarea a 79 de ani de la inaugurarea ansamblului sculptural ridicat de Constantin Brânncuși la Târgu-Jiu. În cadrul programului vor fi vernisate expoziții de pictură și se va reedita pelerinajul tradițional pe Calea Eroilor, de la Masa Tăcerii până la Coloana fără Sfârșit. În cadrul evenimentului,  intitulat generic Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” – Sens şi Devenire, va fi decernat Premiul Naţional „Brâncuşi” pentru  anul 2016. Gala decernării premiului se va desfăşura la sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, începând cu ora 19.00.

Programul manifestărilor

Joi, 26 octombrie 2017

18.00 • Vernisajul expoziției „REMANENT” a artistei plastice Maria BALEA; Loc de desfășurare: Galeriile Municipale de Artă, str. Traian nr. 7.

Vineri, 27 octombrie 2017

12.30 • Evocare moment istoric la Masa Tăcerii: Importanța zilei de 27 octombrie în contextul inaugurării ansamblului brâncușian; • Procesiune religioasă și militară între Masa Tăcerii și Coloana fără Sfârșit; • Moment street-art cu elevii clasei de actorie de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, îndrumător actorul Pompiliu Ciochia;  • Slujbă religioasă dedicată eroilor la Biserica Sfinții Apostoli Petru şi Pavel; • Flash-mob și spectacol din proiectul „Brâncuși în UNESCO” în Parcul Coloanei fără Sfârșit, realizat de Association Colour Your Dreams.

17,00  • Vernisajul expoziției „MYSTIKOSMIDEA” a sculptorului Panaite CHIFU; Loc de desfășurare: Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, str. Geneva nr. 8.

19,00-21,00  • Gala decernării Premiului Naţional „Brâncuşi” pentru anul 2016; • Concert de pian susţinut de pianistul Florin Berculescu, în interpretarea căruia vor fi ascultate piese din creaţia lui Erik Satie;  Loc de desfăşurare: Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com