7 minori au ajuns în centrele DGASPC Gorj după ce au rămas fără îngrijirea tatălui

Cei 7 copii din Văgiulești, care trăiau în frig, au fost preluați în plasament de către DGASPC Gorj. Direcția a decis că nu mai există nicio persoană care să îi supravegheze și să îi îngrijească pe minori, după ce tatăl acestora a ajuns pe patul de spital.

„Având în vedere situația celor 7 minori din comuna Văgiulești, facem următoarele precizări:

La data de 17.01.2020, DGASPC Gorj a solicitat instanței ca, pe cale de ordonanță președințială, să dispună instituirea plasamentului în regim de urgență pentru cei 7 minori. La aceeași dată, instanța s-a pronunțat în sensul respingerii solicitării instituției noastre.

Luni, 20.01.2020, ne-am adresat cu o nouă solicitare, de această dată pe dreptul comun, pentru ca celor 7 minori să le fie instituită măsura de protecție specială – plasament.

Sâmbătă, 25.01.2020, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, s-a adresat instituției noastre sesizându-ne faptul că pe secție se află internat un minor, în vârstă de 6 ani, care nu este însoțit de părinți sau de un alt reprezentant legal, cunoscându-se faptul că tatăl acestuia este internat pe o altă secție din cadrul SJU Târgu-Jiu, fiind astfel în imposibilitatea de a-și exercita autoritatea părintească, cu atât mai mult cu cât situația medicală a minorului impunea transferul de urgență într-o clinică universitară.

Instituția noastră a intervenit imediat, astfel că minorului i-a fost instituită măsura de protecție specială – plasament în regim de urgență, în aceeași dată acesta fiind transferat la o clinică universitară, unde este însoțit și de personal de specialitate din cadrul instituției noastre.

De la internare în clinica universitară și până în prezent, problema medicală care a impus transferul acestuia a evoluat permanent favorabil, astfel că în acest moment starea de sănătate a minorului este bună, conform datelor furnizate de către reprezentanții clinicii universitare medicului din cadrul serviciului social unde minorul are instituită măsura de protecție, urmând ca în perioada următoarea acesta să fie reevaluat din punct de vedere medical în vederea rezolvării și a altor probleme medicale, mai vechi, pe care acesta le are.

În data de 27.01.2020, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, s-a adresat instituției noastre sesizându-ne faptul că pe secție se află internată o minoră, în vârstă de 15 ani, care nu este însoțită de părinți sau de un alt reprezentant legal, cunoscându-se faptul că tatăl acesteia este internat pe o altă secție din cadrul SJU Târgu-Jiu, fiind astfel în imposibilitatea de a-și exercita autoritatea părintească. DGASPC Gorj a intervenit imediat, minorei fiindu-i instituită măsura de protecție specială – plasament în regim de urgență.

La aceeași dată, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, s-a adresat, din nou, instituției noastre sesizându-ne faptul că pe secție au mai fost internați 3 minori, cu vârste de: 3 ani, 5 ani și 8 ani, frați ai minorilor menționați anterior; nici aceștia nu erau însoțiți de părinți sau de un alt reprezentant legal, cunoscându-se faptul că tatăl acestora este, în continuare, internat pe o altă secție din cadrul SJU Târgu-Jiu, fiind astfel în imposibilitatea de a-și exercita autoritatea părintească. DGASPC Gorj a intervenit imediat, minorilor fiindu-le instituite măsuri de protecție specială – plasament în regim de urgență.

Marți, 28.01.2020, o echipă pluridisciplinară din cadrul DGASPC Gorj s-a deplasat la domiciliul copiilor, unde se aflau doi minori în vârstă de 12 și 14 ani, fără supravegherea părinților. În urma discuțiilor purtate de specialiștii DGASPC Gorj cu minorii, aceștia din urmă și-au exprimat acceptul pentru instituirea unei măsuri de protecție specială – plasament în regim de urgență.

Astfel, cei 7 minori, la momentul actual, au măsuri de protecție specială – plasament în regim de urgență, urmând ca în termenul legal, conform legislației în vigoare, să ne adresăm instanței de judecată pentru înlocuirea măsurilor mai sus menționate cu plasament la un centru rezidențial specializat pentru unul dintre minori, respectiv cu plasament la asistenți maternali profesioniști pentru ceilalți 6 minori.

În continuare vom informa mass-media și opinia publică cu privire la situația minorilor, cu respectarea dreptului la imagine și intimitate, urmărind interesul superior al copiilor.”, conform GDASPC Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com