7 europubele pentru deșeuri, în Defileul Jiului

S.G.A. Gorj în parteneriat cu o societate de reciclare deșeuri a început o amplă acțiune la nivelul întregului județ de amplasare în zonele intens circulate din vecinătatea apelor (parcări, zone turistice, locuri de camping) a unor eurocontainere din plastic de 1100l astfel încât persoanele ce tranzitează zona, să depună peturi, pungi, resturi menajere etc. evitându-se aruncarea în apă sau pe malul apei. În această săptămână s-au montat în zona Defileul Jiului, 7 astfel de pubele urmând ca în săptămânile următoare acțiunea să continue pe cursurile de apă din întreg județul Gorj.

Tot în această perioadă, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, continuă lucrările prevăzute în Programul Tehnic, pe anul 2020 ,respectând măsurile preventive dispuse pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Prin realizarea acestor lucrări se asigură secțiune optimă de tranzitare a viiturilor, punând în siguranță zonele riverane, reducând astfel riscul la inundații. S-a executat până în prezent 50% din capacitatea lucrării R.C. la Îndiguire râu Șușița la Tg Jiu aval pod DN 67 , Târgu- Jiu- Drobeta Turnu Severin, executându-se un volum de 5000 mc terasamente. Precizăm că executarea acestei lucrării, derivă din necesitatea aducerii la parametrii normali de funcționare a obiectivului respectiv, lucrarea Îndiguire râu Șușița la Tg Jiu aval pod DN 67 , Târgu- Jiu- Drobeta Turnu Severin , aflându-se în administrarea proprie a S.G.A. Gorj, unitatea noastră acordând maximă importanță punerii în siguranță a lucrărilor pe care le administrează.

Deasemenea, în această perioadă s-a continuat, de către personalul muncitor coordonat de personalul tehnic, defrișarea vegetației și arboretului pe cursurile de apă : Pocruia, Gilort și Șușița, facilitând astfel tranzitarea viiturilor prin reducerea gradului de rugozitate prin secțiune albiei minore.

S.G.A. Gorj are în administrare obiectivul, Priza cu barare Rovinari, care asigură alimentarea cu apă industrială a Termocentralei Rovinari, personalul muncitor execută activități specifice de exploatare (urmărire nivel lac, manevre la echipamentele hidromecanice, urmărire stare baraj, etc. ), întreținere ( lanț Gall, articulați stavile, etc.), acestea având rolul de a asigura funcționarea în siguranță a obiectivului.

În conformitate cu Legea 107/1996 (Legea Apelor), toate lucrările care se execută pe ape sau au legătură cu apa, se face pe baza actelor de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor. S.G.A. Gorj, prin intermediul biroului G.R.A. – Avize, Autorizații, a emis în această perioadă un număr de 44 de autorizații de gospodărire a apelor, dintre care un număr de 30 pentru U.A.T-uri și 14 pentru alte activități și un număr de 11 avize de gospodărire a apelor, 8 pentru U.A.T-uri și 3 pentru alte activități.

Pe perioada stării de urgență, ca urmare a declarării pandemiei cu Coronavirus, Laboratorul de Calitatea Apei din cadrul S.G.A Gorj, a avut două acțiuni importante, care s-au desfășurat on-line, constând în : – auditul RENAR, etapa I, în care au fost auditate partea de documente întocmite ca urmare a cerinței de trecere a întregii activități de laborator la noul standard, 17025/ 2018; în urma analizei constatându-se că cerințele au fost îndeplinite. -analiza activității L.C.A. Gorj și a celorlalte laboratoare din cadrul ABA Jiu, pentru anul 2019 și probleme în realizarea Manualului de Operare pentru anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com