62 de ani de la moartea lui Brâncuşi. Îl „omorâm” an de an, la cum avem grijă de ce ne-a lăsat!

În zilele de 15 și 16 martie 2019, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu organizează a doua parte a Colocviilor Brâncuşi”, cu ocazia comemorării a 62 de ani de la dispariția sculptorului.

Vineri, 15 martie, la Galeriile Municipale de Artă, va fi vernisată expoziția „Eloquentis II”, a artistului plastic Zuzu Caratănase; curator Vasile Fuiorea. Sâmbătă, 16 martie, sunt programate trei evenimente: conferința „Absența lui Brâncuși!”, susținută de profesorul Sorin Alexandrescu, directorul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii din București, nepot al marelui filosof Mircea Eliade. După-amiaza, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, se va vernisa expoziția „Eșantion” a Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar seara se va încheia cu un concert de jazz Mircea Tiberian pe scena Teatrului Elvira Godeanu.

Informații despre ora și locul de desfășurare a evenimentelor se găsesc în programul manifestării.

Ansamblul de la Târgu Jiu nu este pus nici acum în valoare. România încearcă de 28 de ani să introducă operele Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului în UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com