61 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuşi – 61 de ani de nepuţinţă, expoziţii şi discursuri

Autorităţile din Gorj şi filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici comemorează 61 de ani de la trecerea în eternitate a sculptorului Constantin Brâncuşi. Vor fi organizate, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, vernisajele unor expoziţii de arte vizuale. Manifestările sunt organizate în cadrul „Colocviilor Brâncuși ”.

Vernisaj joi

Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare Documentare și Promovare “Constantin Brâncuși” în parteneriat cu Filiala Târgu Jiu a  UAP  din România  și Uniunea Artiștilor Plastici din România, organizează Joi 15 Martie 2018, ora 17.00, la

Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, Strada Traian nr. 27. în cadrul “Colocviilor Brâncuși”, vernisajul Expoziție  grafică și gravură “ELOQUENTIS ”al artistului ZuZu Caratănase ,

Curator Vasile Fuiorea ,

Președintele Filialalei Târgu Jiu a UAP din România

Cuvânt de deschidere critic și istoric de artă Pavel Șușară

Vernisaj vineri

Filiala Târgu Jiu a  UAP  din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare Documentare și Promovare “Constantin Brâncuși”, Muzeul de Istorie “Alexandru Ștefulescu “ și Uniunea Artiștilor Plastici din România, organizează în cadrul “Colocviilor Brâncuși”, vernisajul Expoziției Naționale de Arte Vizuale “Desenul post Brâncuși”, Ediția a III a 2018, vineri,  16 martie, de la ora 17,00, la Muzeul de Istorie “Alexandru Ștefulescu “, Strada Geneva 8.

Curator  proiect expozițional

Vasile Fuiorea

Echipa curatorială

Mihai Țopescu

Pavel Șușară

Florin Gheorghiu

Doru Strâmbulescu

Vlad Ciobanu

Prezintă criticul și istoricul de artă

Pavel Șușară

Sculptorul Constantin Brâncuşi a decedat pe 16 martie 1957 la Paris. Autorităţile locale şi naţionale nu pot depăşi după 61 de ani stadiul manifestărilor restrânse şi cu public avizat, semn că mai durează până ca Brâncuşi să fie adus în contact şi cu publicul obişnuit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com