6 sesizări penale pentru lucrări în zona de protecţie a monumentelor istorice

În perioada ianuarie-august 2018, funcţionarul public din compartimentul Monumente Istorice din cadrul DJC Gorj a  oferit un număr de 106 consultări de specialitate (42 consultaţii directe, 36   consultaţii telefonice şi 28 în scris).

Până la data prezentei informări, în cursul acestui an, s-au recepţionat un număr de  120 de documentaţii (unele cu completări ulterioare depunerii) în vederea obţinerii autorizaţiei de construire şi/sau desfiinţare pentru imobile aflate în ansambluri şi situri istorice, precum şi în zonele de protecţie ale monumentelor istorice, din mediul urban şi rural, dintre care au fost prezentate spre avizare 113 şi au fost eliberate un număr de 85 avize; pentru 28 documentaţii s-a dispus revenirea în comisie.

Activitatea de monitorizare și control la monumentele istorice s-a concretizat printr-un număr de 20 de controale la monumente istorice și un număr de 5 controale la monumente istorice în lucru, precum și participarea la o comisie de recepție a lucrărilor la un monument istoric (Centrul Militar).

Până în prezent, în anul 2018 au fost trimise 6 astfel de sesizări privind lucrări executate neautorizat în zona de protecție a monumentelor istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com