570 de pacienți au trecut pe la ATI COVID

Compartimentul de Terapie Intensivă (ATI Covid) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu funcționează din 1 mai 2020. În perioada pandemiei, adică de la deschidere și până în prezent, 570 de pacienți au fost îngrijiți în această secție, iar din septembrie și până în prezent, au beneficiat de tratament la ATI Covid  137 de pacienți (valul IV). În valul IV pe acest compartiment au fost internați mai mulți tineri nevaccinați comparativ cu celelalte valuri, parte din ei au pierdut lupta cu viața. De la începutul pandemiei au fost 290 de pacienți.

Aproape tot personalul medical al ATI Covid este vaccinat, excepție făcând trei angajați care au trecut recent prin boală.

Acest compartiment a evoluat semnificativ din punct de vedere al dotărilor, corespunzând standardelor din domeniu. În prezent, în acest compartiment sunt 19 paturi, care, sunt aproape în permanență ocupate.

Avem pe acest compartiment, personal calificat care îngrijește pacienții internați aici; dispunem de medicamente, material sanitare, spațiu modernizat. Fiecare salon este dotat cu aparatură performantă, cu priză de 380 de volți, prize de oxigen 2 bucăți la fiecare pat, aparate de ventilație mecanică, aparate de high flow (80 l oxygen pe minut). De asemenea, aici se face hemodializă pacienților (pozitivi covid) care au insuficiență renală acută sau insuficiență renală cronică și sunt în programul național de hemodializă, Compartimentul ATI Covid al SJU Târgu-Jiu fiind singurul centru din județul Gorj unde pot beneficia de hemodializă.

Potrivit reprezentanților acestei secții, în ultima perioadă au înregistrat două decese la pacienții vaccinați, dar acești pacienți au avut comorbidități. De asemenea, trebuie menționat faptul că în ultima perioadă, trei pacienți vaccinați, care au ajuns în stare foarte gravă la ATI Covid, s-au vindecat. Medicii și asistenții medicali recomandă vaccinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com