5 persoane munceau „la negru”

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat în ultima săptămână cinci persoane prestând activitate fără forme legale de angajare pentru patru angajatori din domenii precum întreținerea și repararea autovehiculelor, coafură și alte activități de înfrumusețare, baruri și alte activități de servire a băuturilor, transporturi rutiere de mărfuri.
Doi dintre angajatorii verificați, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu, au fost depistați în timp ce foloseau trei persoane pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, fiind sancționați cu amenzi în valoare de 60.000 de lei.
Alți doi angajatori, din Turburea și Țânțăreni, au fost sancționați de către inspectorii de muncă cu amenzi în valoare de 40.000 pentru primirea la muncă a două persoane fără încheierea unui contract individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activității.
De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 50 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 24 de amenzi contravenționale în cuantum de 183.000 de lei și dispuse 145 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.
„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii” a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com