44 de agenți economici sunt atestați în domeniul economiei sociale

Sub egida ,,Luna mai – luna Economiei Sociale”, în cadrul AJOFM Gorj s-au organizat, recent, întâlniri cu 29 angajatori din judeţ atestaţi în domeniul economiei sociale, acţiune care a avut ca scop conștientizarea importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate. La eveniment au participat din partea AJOFM Gorj Romeo Chiriac, director executiv, Niculescu Ana Maria, director executiv adjunct, Rovenţa Daniel, consilier superior. Angajatorii gorjeni au avut ocazia de a se cunoaşte şi de a pune bazele unor asocieri în vederea promovării intereselor comune şi a colaborării în organizarea de acţiuni de solidaritate socială.

Creşterea calitativă şi cantitativă a ocupării prin crearea de locuri de muncă pe termen lung în cadrul întreprinderilor sociale de inserţie şi a întreprinderilor sociale, dezvoltarea de întreprinderi sociale de inserţie care asigură măsuri de acompaniere a persoanelor din grupurile vulnerabile pe termen scurt sau mediu pentru integrare treptată pe piaţa muncii în economia reală, susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului social, reprezintă obiectivele economiei sociale, sector reglementat de Legea nr. 219/2015.

În judeţul Gorj sunt 44 societăţi atestate în domeniul economiei sociale, care desfășoară, în principal, următoarele activități de interes general:

–          producerea de bunuri, prestarea de servicii și/sau execuția de lucrări care contribuie la bunăstarea comunității sau a membrilor acesteia;

–          promovarea cu prioritate a unor activități care pot genera sau asigura locuri de muncă pentru încadrarea persoanelor aparținând grupului vulnerabil;

–          dezvoltarea unor programe de formare profesională dedicate persoanelor din grupul vulnerabil;

–          dezvoltarea serviciilor sociale pentru creșterea capacității de inserție pe piața muncii a persoanelor din grupul vulnerabil.

Evenimentul organizat de AJOFM Gorj a avut loc în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 , cu respectarea măsurilor de protecţie igienico-sanitare în contextul pandemiei Covid 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com