4.000 de salariaţi ai CEO ar îndeplini condiţiile pentru grupa specială de muncă. Vine însă grupa pentru condiţii deosebite

Peste 4.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia s-ar încadra la condiţii speciale de muncă, dacă vor fi incluşi în Legea pensiilor cu grupa respectivă de muncă. În momentul de faţă este foarte greu de crezut că la Complexul Energetic Oltenia va putea fi obţinută grupa de muncă pentru condiţii speciale. Doar câteva sute de angajaţi vor beneficia de aceasta. În rest se fac demersuri pentru ca acordarea grupei de muncă pentru condiţii deosebite să poată fi acordată şi în următorii ani. Întreaga documentaţie a fost finalizată şi se află la Ministerul Muncii.

Încă trei ani de grupă de muncă pentru condiţii deosebite

„In data de 07.09.2018, la sediul Ministerului Energiei, a avut loc o intalnire a domnului Secretar de Stat, Doru Visan, cu conducerea CE Oltenia si reprezentanti ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. Discutiile purtate au avut ca subiect demersurile necesare emiterii unui act normativ in vederea prelungirii perioadei de acordare a conditiilor deosebite de munca pentru urmatorii 3 ani, incepand cu data de 01 ianuarie 2019. Documentele de initiere a actului normativ au fost inaintate de Ministerul Energiei catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, la data de 10.09.2018. In perioada imediat urmatoare, o comisie din care vor face parte reprezentanti ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale va fi prezenta in subunitatile CE Oltenia pentru a efectua o auditare a locurilor de munca din prisma conditiilor deosebite de lucru ale salariatilor”, potrivit Complexului Energetic Oltenia. În momentul de faţă sunt peste 8.000 de angajaţi care beneficiază de condiţii deosebite de muncă. Ordonanţa de Guvern privind acordarea avizelor pentru condiţiile deosebite de muncă expiră anul acesta, însă ar putea fi emis un alt act normativ valabil încă trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com