33 de cazuri noi de COVID și un deces la nivelul județului Gorj

În data de 29 iulie 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

– nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
– 455 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată (procedură reglementată de Legea nr.136/2020);
– 744 persoane confirmate cu COVID-19 (până în momentul de față), din care: 383 persoane sunt vindecate și externate, iar 25 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat încă un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 74 ani care avea și alte afecțiuni medicale: insuficiență cardiacă, diabet zaharat tip II, sechele AVC (accident vascular cerebral) și obezitate.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 6536 teste, din care 124 sunt în așteptare.

„De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 33 noi cazuri de îmbolnăvire, testele fiind efectuate în cadrul laboratoarelor de stat, din Gorj și din țară.

Datele prezentate se pot modifica, de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.
Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile.”, conform DSP Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com