3.800 de angajaţi ai CEO au salariile brute majorate pentru că au fost ajunşi din urmă de salariul minim

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat că a fost nevoit să majoreze lefurile pentru 3.800 de angajaţi pentru menţinerea salariului net. Astfel, prin acordarea unei compensaţii brute în luna ianuarie s-a putut acorda acelaşi salariu net ca în luna anterioară.

„In vederea aplicarii prevederilor Ordonantei de Urgenta nr.79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, in urma negocierii cu partenerii sociali, CE Oltenia a incheiat in decembrie 2017 un act aditional la Contractul Colectiv de Munca prin care, pentru mentinerea salariului net, calculat in baza prevederilor fiscale anterioare intrarii in vigoare a OUG nr.79/2017, fiecare salariat al CE Oltenia beneficiaza lunar de o compensatie bruta egala cu influenta asupra salariului net, determinata de transferul obligatiilor privind contributiile sociale datorate de angajator la angajat. Astfel, in luna ianuarie 2018, drepturile salariale ale angajatilor CE Oltenia au fost acordate cu mentinerea castigului net calculat in baza prevederilor anterioare aplicarii OUG nr.79/2017. Precizam ca, in conformitate cu prevederile legislative (OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate), in timpul concediilor medicale nu se acorda salariu, ci indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, a carei valoare se raporteaza la veniturile realizate in  lunile anterioare datei la care a intervenit incapacitatea de munca.

1.900 de lei lunar

„Incepand din luna ianuarie a acestui an, baza de calcul al contributiilor de asigurari sociale aferente indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca a fost reglementata prin OUG nr.3/2018 privind unele masuri fiscal-bugetare, CE Oltenia aplicand noile prevederi legale. De asemenea, incepand cu data de 01 ianuarie 2018, pentru respectarea prevederilor HG nr.846/2017 prin care salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata s-a stabilit la valoarea de 1900 lei lunar, la care se adauga sporurile cu caracter permanent si nepermanent, precum si o compensatie financiara, CE Oltenia a majorat salariile de baza brute pentru un numar de cca 3.800 de angajati”, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com