21 de medici angajați la Spitalul Județean din Târgu Jiu

De la începutul anului și până în prezent, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu au fost angajați 21 de medici specialiști și medici primari. Cinci dintre acești medici au avut contract pe perioadă determinată (de la începutul anului până în lunile iunie-august). De asemenea, în cursul acestei săptămâni vor începe activitatea încă doi medici specialiști: un neurolog și un medic de Anatomie Patologică. Cea mai recentă angajare este cea de la Secția Neurologie.

Medicii nou angajați anul acesta sunt specializați în: Obstretică-Ginecologie, Neurologie, Medicină de urgență, ORL, Anatomie Patologică, Oftalmologie, Chirurgie, Terapie Intensivă, Medicină de laborator, Psihiatrie.

În perioada următoare se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor de medic pneumolog, pediatru și medic neonatolog.

În ceea ce privește deficitul de medici specialiști, nici la principala unitate medicală din județul Gorj, la fel ca în majoritatea spitalelor județene din România, nu sunt suficienți medici infecționiști, radiologi și cardiologi. Concursuri pentru ocuparea posturilor vacante au fost organizate de două ori anul acesta, dar, din păcate, nu s-a prezentat niciun specialist.

În ceea ce privește evoluția personalului de la SJU Târgu-Jiu, menționăm că la sfârșitul anului 2019, 196 de medici își desfășurau activitatea în spital, la sfârșitul anului trecut erau 202, iar în prezent sunt 207 medici primari și medici specialiști care tratează pacienții unității medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com