20 de ani de la înființarea Detașamentului 4 Jandarmi Bărbătești

În acest an s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Detașamentului 4 Jandarmi Bărbătești, structură a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, specializată și destinată să execute misiunea de pază, supraveghere şi intervenţie la conductele magistrale de transport produse petroliere din zona de responsabilitate, prin patrulare auto cu autoturisme de teren cât și pedestru în zonele greu accesibile.
În prezent aproximativ 300 de kilometri de tronson conducte magistrale de transport produse petroliere şi fibră optică aparţinând Conpet SA Ploieşti-sector Bărbăteşti, sunt patrulaţi zilnic de jandarmii gorjeni din cadrul subunității din localitatea Bărbăteşti în cadrul misiunilor.
Cu autovehicule din dotarea Detașamentului 4 Jandarmi Bărbătești, sunt parcurși lunar peste 6000 km, la care se adaugă alte mii de km. parcurși pedestru de jandarmii care execută misiunea specifică în zone împădurite, terenuri agricole productive şi neproductive, cursuri de ape, etc.
Conductele magistrale de transport produse petroliere şi fibră optică care traversează judeţul Gorj, sunt verificate zilnic de jandarmi, atât independent cât și în colaborare cu reprezentanții Conpet SA–Sector Bărbătești, aceștia patrulând în peste 20 localităţi din județ.
Pe timpul executării misiunii specifice subunității din Bărbătești, jandarmii au avut și alte constatări privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, la regimul silvic, piscicol.
Fiecare zi pentru jandarmii care execută misiunile de pază, supraveghere şi intervenţie la conductele magistrale de transport produse petroliere, este o provocare pentru că pe timpul acestora se confruntă cu situații neprevăzute, parcurg un teren accidentat, au diferite solicitări ale cetățenilor care domiciliază în zonă, cu condiții meteorologice diverse, însă au experiență mare și sunt pregătiți să intervină în orice situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com