18 şcoli din Gorj nu au nici acum autorizaţie ISU de securitate la incendiu!

La data de 31.12.2018, situaţia unităţilor de învăţământ din Gorj care necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se prezintă astfel: din cele 118 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 34 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 56 necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar la 28 nu este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Din cele 56 de unități de învățământ care necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu, 38 au obținut avizul de securitate la incendiu.

 

Astfel, cele 18 unităţi de învăţământ care fac obiectul autorizării din punct de vedere al securităţii la incendiu şi nu deţin acest act administrativ la data de 31.12.2018, se află în următoarele situații:

–           Sunt în derularea procedurii de achiziţie a lucrărilor pentru îndeplinirea cerinţei esenţiale ”securitate la incendiu” necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, unele din acestea fiind cuprinse în Planul Național de Dezvoltare Locală;

–           Sunt la stadiul de elaborare a documentaţiei tehnice.

Cel mai important este însă faptul că toate unitățile de învățământ au întreprins demersuri pentru obținerea actelor administrative care certifică îndeplinirea cerințelor de securitate la incendiu.

Au mai fost eliberate 31 de acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii și 3 acorduri pentru comercializarea artificiilor.

Pe timpul controalelor şi verificărilor planificate şi executate în anul 2018, inspectorii de prevenire au constatat 3169 deficienţe, iar cu sprijinul factorilor de conducere, au fost soluţionate operativ 722 deficienţe.

Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 2111 sancţiuni, din care 249 amenzi contravenţionale au fost în cuantum de 181.000 lei în domeniul apărării împotriva incendiilor şi 1862 avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com