100 de intervenții ale ISU Gorj în ultimele zile

În perioada 24-29 decembrie 2019 echipajele profesioniste ale ISU Gorj au fost solicitate și au intervenit la 100 situații de urgență, constând în: 83 de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat, 8 incendii, 7 accidente rutiere, 2 solicitări pentru a debloca ușile de acces a două imobile.

1. Incendiu izbucnit la o casă în comuna Țânțăreni

Marți, 24 decembrie 2019, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă în comuna Țânțăreni. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta  la acoperișul  locuinței. Pompierii militari au intervenit la timp pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvată casa. A ars materialul lemnos din care era construit acoperișul, în jurul coșului de fum. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă coșul de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

2. Incendiu casă în comuna Țânțăreni

Tot în comuna Țânțăreni, de această data miercuri, 25 decembrie 2019, în jurul orei 14:30 am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o altă casă. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta violent la acoperișul  locuinței cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate.
Nesecret
Pagina 2 din 4
Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars:  acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 40 m², articole de îmbrăcăminte și obiecte de mobilier.  Din fericire, nu au fost victime. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

3. Incendiu casă în comuna Scoarța

Tot miercuri, 25 decembrie 2019, am intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă în comuna Scoarța, sat Pișteștii din Deal. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu, echipajul de intervenție constatând că incendiul se manifesta în interiorul locuinței în apropierea sobei. Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului fiind salvată casa. Casa era confecționată din grinzi de lemn, salvatorii fiind nevoiți să decoperteze pereții pe o suprafață de aproximativ 5 m² pentru a stinge focarele și pentru a se asigura că incendiul este lichidat.  Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic – un mijloc de încălzire supraîncălzit.

4. Accident rutier în municipiul Târgu Jiu

Vineri, 27 decembrie 2019,  în jurul orei 17:00 am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe centura orașului Tg-Jiu în care au fost implicate două autovehicule. La fața locului s-au deplasat două echipaje pentru descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu precum si un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj care au constatat că în urma impactului o persoana a rămas încarcerată și suferise leziuni foarte grave. Pompierii militari au intervenit pentru descarcerarea bărbatului în vârstă de 67 de ani care a fost preluat de echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Tg-Jiu.

5. Incendiu autoturism în comuna Bolboși

Sâmbătă, 28 decembrie 2019, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la un autoturism în comuna Bolboși, sat Ohaba. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta generalizat la autoturism.
Nesecret
Pagina 3 din 4
Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. Intervenția a fost una foarte dificilă din cauza faptului că autoturismul avea montată instalație GPL. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

6. Deblocare ușă apartament municipiul Târgu Jiu

Sâmbătă, 28 decembrie 2019 am fost solicitați să intervenim pentru a debloca ușa unui apartament situat într-un bloc de pe strada Olari din municipiul Târgu Jiu.  Apelul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a fost efectuat de o rudă a proprietarului care semnala faptul că, de câteva zile, acesta nu răspundea la ușă.  La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri TgJiu care, în urma evaluării situației de la fața locului, au luat decizia de a sparge  ușa de la intrarea în imobil. Din păcate, echipajele de intervenție l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 73 de ani decedat. Acesta era cunoscut ca având mai multe afecțiuni medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com